Tavada içli börek

1

Hamuru için malzemeler

3 su bardağı un

2 çay kaşığı maya

3 yemek kaşığı sıvı yağ  1 yumurta aldığı kadar su

Açmak için:

1 bardak Un ve 1 bardak nişasta

İç malzemesi

İsteğe göre peynir patates  veya ıspanak veya sade ben ıspanaklı tercih ettim

Hamurun yapılışı: bütün malzeme ılık suyla yoğrulur eğer ekmek makinesi varsa onda yoğurtabiliyorsunuz veya elde hamur yoğrulduktan sonra mayası gelmesi beklenir mayası gelen hamur irice bir beze yapılarak parçalanır un ve nişasta karışımı ile oklava ile açılır sıvıyağ sürülen yufkaya en kenarına hazırlanan iç kanarak sarılır sonra kendi çevresinde sarılır biraz bekletildikten sonra elle biraz açılır altına ve üstüne yağ sürülerek açılması daha kolay oluyor açılan hamur tavada kısık ateşte pişirilir pişirilirken üzeri yağı az gelirse fırçayla yağ sürülerek pişirilir.31.jpg

İçinin hazırlanması:

Ispanakları yıkadıktan sonra doğranır içine soğan ve kıyma tuz yağ baharat isteğe göre gezdirilerek harç yapılır çiğden olacak

About these ads

Tavada içli börek” üzerine 9 düşünce

  1. Bu annemin yaptıgı içli gözlemeyi andırıyor fakat aynı zamanda börek tarzı var çok güzel ellerinize saglık

  2. elinize saglık mayalıda guzel görünüyor fakat ben bunu mayasız da yapıyorum buna benzer tabiki tamamıyla aynı diyemem fakat öylede güzel oluyor tavsiye ederim

    • olabilir fakat çigden daha guzel oluyor gerçi buda arzuya bakar nasıl arzu edilirse. Olmaz diyemem deneyin ikisinin arasındaki farka göre karar verin

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logo

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ photo

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s