Aşure

Aşure 2MALZEMELERİ
yarım kilo aşurelik buğday ( akşamdan ayıklayıp,yıkayıp ıslayalım)
1 Su bardağı nohut (akşamdan ıslayalım)
yarı kilo şeker(şekeri tadına bakarak ilave edin istege göre tatlı veya normal tada bakarak ilave edin)
1 Su bardağı doğranmış kayısı
1 Su bardağı doğranmış incir
1 Su bardağı üzüm
1 Paket çam fıstığı
1 portakal kabuğu (küçük doğranmış veya rendelenmiş)
1 Elma (küçük doğranmış)
4 Tane karanfil

ÜZERİNE

200 Gr. fındık
200 Gr. fıstık
200 Gr. ceviz
1 Tane nar
tarçın
dfdYAPILIŞI
Öncelikle buğdayı yıkayalım bir tencereye veya düdüklüye koyalım üzerine su koyup 15 dakika kaynatalım ağzı kapalı 1 saat beklesin. Şimdi ayrı tencerelerde  nohudu haşlayalım, nohutun suyunu süzelim üste çıkan kabuklarını alalım beklesin.

buğdaylarımız şişti ve açıldı şimdi aşure kaynatacağımız tencereye koyalım bugdayın suyunu suzmeyelim bol suda haşlayalım sonra bu su ona kıvam katacak
.Buğdaylar kaynayınca içine sıcak sudan geçirdiğimiz kayısı, üzüm,nohuttuda katıp 1 saate yakın kaynasın. elmayı ve portakal kabuğunu, çam fıstığı ilave edelim.Suyunu kontrol edelim azsa ilave edelim aşure kaynadıkça suyunu çekeçegi için kıvamını biraz suyu bol tutalım.Şekeri ilave edelim butun hepsinin tadı birbirine geçtikçe tat guzelleşiyor
Aşureyi aralıklı karıştırın dibine tutmasın.poratakal eger rendeleyerek kullanırsanız aşure rengi daha guzel oluyor eger kup kup dograrsanız minik minik olsun

karanfil leri ilave edelim
Aşure sıcakken şekeri tam anlaşılmıyabilir sogdukça seker tadı biraz daha çıkar
Aşuremiz pişti servis tabaklarına koyup üzerlerine fındık, fıstık, ceviz, tarçın, narla v.s. süsleyelim.

Reklamlar

One thought on “Aşure

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s