Brovni tarifi

Malzemelerk4

3yumurta
1 çay bardağı maden duyu(istege göre süt)

1 çay bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı toz şeker
3-4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
İstenirse 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz

Üzeri içink3

1paket çikolata  sosu
1 su bardağı süt
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. madensuyu ,yağ,kakao eklenip Sonra un,vanilya,kabartma tozu,ceviz eklenir. Küçük silikon kek kalıbını  tercih ettim pişirmek için (Bu ölçüde 24 tane kadar çıkabiliyor)başka kalıba da dökülebilir170 derecede pişirilir. Kek ılındıktan sonra üzerine istenirse ılık sütün içine kakao katılıp üzerine dökülebilir kek hamuru normal keklerden biraz daha sıvı olduğu için yumuşak oluyor daha yumuşak olmasını isterseniz süt karışımı dökülebilir. Üzerine çikolata sosu yapılarak süslenir. (çikolata sosunda Ülkerin çikolata sosu güzel sonuç veriyor rengi de güzel oluyor onu tercih ediyorum )

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s