Peynirli mayalı Poğaça

ghg

• 1 su bardağı ılık süt
• 1 su bardağı sıvı yağ
•  1 su bardağı ılık su
• 2 yemek kaşığı toz seker
• 1 yemek kaşıgı tuz
• Alabildiği kadar un ( asagı yukarı 750 gr kadar un)

3 çay kaşığı Kuru maya
1 yumurta beyazı hamura sarısı üstüne sürülecek
İç malzeme;
Lor peyniri ve istenirse maydanoz

Yapılışı 2
unun içine maya şeker tuz yag ılık su ve süt konur hamur haline getirilir. Ben hamuru ekmek yapma makinasında karıştırdıgım için hepsini katıyorum ve karıştırıyorum hamur haline gelince (hamur kıvamı ne çok sert nede çok yumuşak tarzda bir hamur oluyor) mayalanmasını bekliyorum bu sure bazen değişiyor bazen bir saat bazen daha kısada olabiliyor.

Daha sonra elimizle açıp içine istediğiniz harcı koyup yuvarlak beze haline getirip sonra içlerine harcı konur..
Ustlerine yumurta sarısı sürüp tepsidede  30 dk. bekletiyoruz  , tepsi mayası olsun.
Daha sonra 170 derece fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s