Pekmezli Kurabiye Tarifi

dfgMalzemeler

125 gr tereyağı

1 çay bardağı pudra şeker

Yarım cay bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

2,5  yemek kaşığı pekmez

1 paket vanilya

2.5   su bardağı un

1 yumurta (sarısı içine beyazı üstüne

Üzeri için fındık iri kıyılmış

3 yemek kaşığı yoğurt(isteğe bağlı katmayabilirsinizde)

2Yapılışı

Tereyağını iki saat önceden oda sıcaklığında yumuşaması için bırakıyoruz. unun içerisine tereyağı pudra şekeri vanilya ve kabartma tozunu sıvı yağ yoğurt yumurta sarısını pekmez ekliyoruz sonara sert bir hamur yapıyoruz . Hamurdan biraz parça alıp merdaneyle bir santim kalınlıgında açıyoruz  pasta kalıbıylada şekil veriyoruz .yumurtanın beyazını ayırmıştık önce beyazına batırıp sonrada fındık parçalarına batırıyoruz sonra tepsiye diziyoruz . 180 dereceye ayarlı ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s