Havuçlu zençefilli kurabiye

gvgMalzemeler

2,5 su bardağı un

Yarım su bardağı nişasta

1 yumurta

100 gr tereyağ  yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra şekeri

Kabartma tozu vanilya

2 yemek kaşığı dolusu yoğurt

İç malzemesi

2 orta boy havuç   1 portakalın  kabuğu

Çok az taze zencefil rendesi, 1 tatlı kaşığı tarçın

1 su bardağı şeker bir avuç fındık, bir avuç kadar sarı üzüm

2Yapılışı 

Havuçlar rendelenir içine şeker çok az taze zencefil rendelenir portakal kabuklarını sebze soyucuyla soyup küçük küçük doğranır hepsi ocakta biraz pişirilecek sonra soğumaya bırakılır.

Hamurunun yapılışı unun içine bütün malzeme konularak sert bir hamur yapılır iyice yoğrulan hamur açılır bir tabak yardımıyla yuvarlak kesitler yapılıp çıkarılan yuvarlakların ortasına üç çizik atılır. Yuvarlak hamurların en ucuna soğuyan harç konarak sarılır şekeli istediğiniz gibi verebilirsiniz ısıtılmış fırında hafif hamurlar sertleşene kadar pişer. Genelde yirmi dakika yeterli fakat fırınınıza göre değişkenlik olabilir. tam bir kış kurabiyesi iç malzemesiyle kokusuyla çok güzel oluyor tavsiye ederim.Üzerine pudra şekeri elenerek servis edilir.

Reklamlar

2 thoughts on “Havuçlu zençefilli kurabiye

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s