Kuru Pasta

fMalzemeler

125 gr tereyağı

3yemek kaşığı pudra şeker

1 yemek kaşığı tuz

Yarım cay bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

2 yumurta (birinin sarısı üstüne beyazı içine

3 yemek kaşığı yoğurt

Yarım çay bardağı sirke

2Yapılışı

Tereyağını iki saat önceden oda sıcaklığında yumuşaması için bırakıyoruz. Unun içerisine tereyağı pudra şekeri, kabartma tozunu sıvı yağ yoğurt yumurta beyazını ekliyoruz sonara sert bir hamur yapıyoruz. Hamurdan küçük parçalar alıp uzun yuvarlak şerit olarak uzatıp ikiye katlayıp kıvırarak şekil veriyoruz. Yumurtanın sarısını ayırmıştık üzerine sürüyoruz sonra hafif yağlanmış tepsiye diziyoruz. 180 dereceye ayarlı ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s