Çıtır Çıtır Simit Tarifi

2

Malzemeler

125 gr tereyağı

1yemek kaşığı pudra şeker

1 yemek kaşığı tuz

Yarım cay bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

2 yumurta (birinin beyazı üstüne sarısı içine

3 yemek kaşığı yoğurt

Yarım çay bardağı sirke

dfd

Yapılışı

Tereyağını iki saat önceden oda sıcaklığında yumuşaması için bırakıyoruz. Unun içerisine tereyağı pudra şekeri, kabartma tozunu sıvı yağ yoğurt yumurta sarısını ekliyoruz sonara sert bir hamur yapıyoruz. Hamurdan küçük parçalar alıp uzun yuvarlak şerit olarak uzatıp yuvarlak simit halini veriyoruz. Yumurtanın beyazını ayırmıştık simitlerimizi önce yumurtaya sonrada susama buluyoruz sonra hafif yağlanmış tepsiye diziyoruz. 180 dereceye ayarlı ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Afiyet Olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s