Patatesli Gül Börek

tyt

Malzemeler

1 kilo yufka(2 büyük tepsi çıkıyor)

İç Harç

Patates soğan bir kaşık salça tuz

Böreği ıslatmak için Harç

4 kaşık yoğurt

1 adet maden suyu

3 yumurta (ikisinin sarısı üstü için ayrılıyor)

1 çay bardağı sıvı yağ

2

Yapılışı

Patatesli iç harç ı hazırlıyoruz. Pataatesleri haşlıyoruz haşlanan patatesler ezilir içine soğan doğranır sıvı yağ gezdirilir salça ilavesi ile beraber karıştırılır. Islatmak için iç harç da şöyle bir kabın içine yoğurt maden suyu yağ yumurta konup blendır dan geçirilir özlü bir karışım olursa güzel sonuç alınır Yufkalar önce ortadan ikiye sonra tekrar ikiye kesilir veya yufka çok büyükse ikinci kez kesilirken üç bölüm olarak kesilir.Üçgen yufkanın üzeri önce sıvı harçla ıslatılır sonra  geniş kenarına patates iç konup sarılır.Uzun  hale gelen yufkayı bu kez yuvarlak şekilde etrafına sarılır .Şekil verilmiş olan börek sıvı harç a batırılarak yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine  yumurta sarısı sürülür.Isıtılmış fırında pişirilir.Afiyet Olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s