Elmalı Tart

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler:

Elma harcı için:

  • 1 kg elma,
  • 2 tatlı kaşığı tarçın,
  • 1 çay bardağı şeker.

Hamuru için:

  • 2 yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • yarım paket yumuşak margarin (125 gr),
  • aldığı kadar un (hamur, yumuşak kurabiye hamuru gibi olacak).

3cf49043957761a919023b666cbe0943

Elmalı Tart Yapılışı

Harcın Yapılışı:

Elmaları soyup rendeleyelim.Pişirmek için bir kaba koyalım,üzerine tarçınla şekeri ekleyip karıştıralım.pişirip soğumaya bırakalım.

Tart Hamuru İçin;Yumurta ve şekeri karıştıralım ve şeker iyice eriyene kadar çırpalım.
Sonra margarini ekleyelim ve iki elimizle yoğurarak margarini iyice yedirelim.
Sonra sırayla kabartma tozu, vanilya, sıvıyağı ekleyelim. En sona unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
yağladığımız tart kalıbına döşeyelim. Tart kalıbının kenarlarına kadar dolduralım.
Hamurun içini elmalı harçla dolduralım.hamurun bir kısmıylada ustune kafes yapalım
180 derece ısıtılmış fırında pişirelim. Piştikten sonra biraz dinlendirip daha sonra üzerine pudra şekeri serpilir.Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s