Hamuru için malzemeler
3 su bardağı un
2 çay kaşığı maya
3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yumurta aldığı kadar su
Açmak için:
1 bardak Un ve 1 bardak nişasta
İç malzemesi
İsteğe göre peynir patates veya ıspanak veya sade ben ıspanaklı tercih ettim
Hamurun yapılışı: bütün malzeme ılık suyla yoğrulur eğer ekmek makinesi varsa onda yoğurtabiliyorsunuz veya elde hamur yoğrulduktan sonra mayası gelmesi beklenir mayası gelen hamur irice bir beze yapılarak parçalanır un ve nişasta karışımı ile oklava ile açılır sıvıyağ sürülen yufkaya en kenarına hazırlanan iç kanarak sarılır sonra kendi çevresinde sarılır biraz bekletildikten sonra elle biraz açılır altına ve üstüne yağ sürülerek açılması daha kolay oluyor açılan hamur tavada kısık ateşte pişirilir pişirilirken üzeri yağı az gelirse fırçayla yağ sürülerek pişirilir.
İçinin hazırlanması:
Ispanakları yıkadıktan sonra doğranır içine soğan ve kıyma tuz yağ baharat isteğe göre gezdirilerek harç yapılır çiğden olacak
Nefis görünüyor elinize sağlık.
Bu annemin yaptıgı içli gözlemeyi andırıyor fakat aynı zamanda börek tarzı var çok güzel ellerinize saglık
bu çok guzel görünüyor denesemmi diye düşünüyorum
elinize saglık mayalıda guzel görünüyor fakat ben bunu mayasız da yapıyorum buna benzer tabiki tamamıyla aynı diyemem fakat öylede güzel oluyor tavsiye ederim
açmak için nişasta neden ayrıca çok guzel görünüyor elinize saglık
hamurun içine ıspanak çig olacak denmiş kavrulan ıspanak olmazmı